luni, 13 februarie 2012

Daniel Petrescu, cunoscut sub numele de Dan Petrescu este un fost fotbalist, trecand prin cariera sa la mai multe echipe printre ele numarundu-se Steaua Bucuresti si Chelsea Londra.


Cariera:
Este un fost component al echipei nationale supranumite si Generatia de aur evoluand cu aceasta la 3 turnee finale, doua de campionat Mondial si unul European, reusind chiar sa marcheze, fiind un lucru rar intalnit la un jucator de profilul sau.
Dan Petrescu si-a facut un nume in perioada in care a evoluat pentru echipa engleza Chelsea Londra, ramanand in istoria formatiei datorita evolutiilor sale de exceptie.

Dan Petrescu este un fost component al Generatiei de Aur a nationalei Romaniei si fostul jucator al Stelei. In intreaga sa cariera Petrescu a mai evoluat si la echipa london eza Chelsea, acolo unde s-a facut remarcat, avand evolutii stralucitoare. Cu toate ca este un jucator defensiv, totusi Dan Petrescu a reusit sa marcheze numeroase goluri, unele dintre ele de o importanta imensa, mai ales pentru echipa nationala al carui aport a fost deseori decisiv. Petrescu a inceput fotbalul de la o varsta frageda la echipa de copii si juniori a clubului Steaua Bucuresti, facandu-si aparitia la echipa de seniori a Stelei in anul 1986 dupa ce echipa din Ghencea realizase cea mai mare performanta din istoria fotbalului romanesc.
Dan Petrescu isi face loc in primul 11 al Stelei in anul 1987, anul precedent fiind imprumutat la FC Oltul Scornicesti. In anul in care Petrescu "explodeaza", Steaua reuseste unele performante notabile cum ar fi: calificarea in semifinalele Cupei Campionikor Europeni si calificarea in 1988 si calificarea in finala in anul 1989.
La Steaua, Dan Petrescu a evoluat timp de 5 sezoane, fiind prezent in 95 de meciuri, reusind sa inscrie de 26 de ori, urmand transferul sau la echipa italiana Foggia, evoluand acolo timp de doua sezoane si marcand de 7 ori. Traseul marelui fotbalist a continuat la Genoa unde a jucat un singur sezon, dupa aceea indreptandu-se spre campionatul englez, unde urma sa aiba loc o perioada de ascensiune a carierei sale.
Sheffield Wednesaday este echipa la care Petrescu a evolut un singur an, in cele 39 de partide in care a fost prezent, trecandu-si de trei ori numele pe lista marcatorilor, Sheffield fiind doar o rampa de lansare pentru Petrescu spre un mare club din Anglia cu rezonanta Europeana- Chelsea Londra.

Pe scurt despre Dan Petrescu:
Nume: Daniel Vasile Petrescu
Data nasterii: 22 octombrie 1967
Locul nasterii: Bucuresti
Post ocupat in teren: Fundas
Ocupatia actuala: antrenor

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu